به گزارش جام جم آنلاین، مسعود ستایشی روز سهشنبه در نشست خبری با اشاره به اجرای حکم دادگاه مبنی بر اعدام حبیب اسیود مشهور به چعب یکی از تروریست ترین افزود: او یکی از مشهورترین و بیپرواترین تروریستهایی بود که هیچگونه ابایی از اقدامات خود نداشت.
وی اظهارداشت: او طبق اظهارات خود حتی قبل از بازداشت هم به این قتلها افتخار میکرد و اگر این فرد مورد حمایت سرویسهای غربی توسط سربازان گمنام امام زمان دستگیر نمیشد همچنان مشغول به خاک و خون کشیدن مردم عزیز کشورمان بود.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: ردپای روسیاه سرویسهای غربی، صهیونیستی و آمریکایی کاملا در حمایت از این تروریست آشکار است و آنها با انواع حمایتهای مالی، اطلاعاتی، امنیتی، تسلیحاتی و سایر هدایتها و حمایتها این تروریستها را تربیت میکنند و رسواتر آنکه همین مربیان در پشت تریبونها و رسانهها به اصطلاح خود جنتلمن شده و دم از پایمال شدن حقوق انسان میزنند اما در عین حال اگر مردان و زنان و کودکان به خاک و خون کشیده شوند هیچ صدایی از آنها بلند نمیشود.
وی ادامه داد: این فرد به حکم دادگاه جانش ستانده شد و آنها با اشک تمساح سعی در مظلوم نمایی و سفیدنمایی او دارند.
ستایشی ضمن تاکید بر احراز جنایت پیشگی و تروریست بود این فرد گفت: وی پس از انجام تحقیقات از کلیه حقوق دادرسی و برخورداری از وکیل و حق دفاع بهرهمند بود و به حکم دادگاه صالح به مجازات رسید.
سخنگوی قوه قضاییه تاکید کرد: قوه قضاییه هیچ تعرضی را برنمیتابد و چه زود و احیانا دیر مورد تعقیب قانونی و مجازات قرار خواهند گرفت؛ این وظیفه قوه قضاییه و از اصلیترین مطالبات مردم است و قوه قضاییه بر تحقق این مطالبه استوار و محکم است.
وی ضمن ابراز تأسف از حادثهای که منجر به شهادت جوانمرد غیور وطن شهید الداغی، افزود: این حادثه مردم را داغدار کرد و حادثهای از پندها و امیدها بود.جوانمرد دلیر باکفایت و باغیرت در برابر دزدان و متعرضان به ناموس از جان خود گذشت تا آوازه دلیری و غیرت مردانه را در جامعه طنین انداز کند و همانگونه که همسر این شهید اعلام کرد نمادی مبرهن و روشن از امر به معروف و نهی از منکر بود که با بذل جان برای عفت و حیا قد علم کرد تا در عین صفا و سادگی و خلوص نشان دهد که مردان این سرزمین در دفاع از ناموس و شرف ایرانی جان خود را ایثار میکنند.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره خبری مبنی بر بازداشت مدیران سازمان حفاظت محیط زیست گفت: خبر باید اصلاح شود ؛ سه مدیر نیست و دو نفر متهم در این زمینه مطرح است.
وی ادامه داد: اتهام یکی از این افراد اختلاس و تحصیل مال نامشروع است و طبق گزارش ضابطان پرونده مورد رسیدگی قرار گرفته و در مورد نفر اول با صدور قرار جلب و تامین وثیقه اکنون آزاد است.
ستایشی اظهارداشت: اتهام نفر دوم پولشویی و منع تصدی بیش از یک شغل است که این فرد هم بعد از صدور قرار جلب و صدور قرار وثیقه، اکنون آزاد است.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره ادعای علیرضا بیگی نماینده مجلس شورای اسلامی مبنی بر واگذاری خودرو از سوی وزیر سابق صمت به نمایندگان گفت: نماینده مجلس نکاتی را از بهرهمندی یک موضوع مطرح کردند. ادعایی صورت گرفت و مراتب به دادستانی کل کشور براساس وظایف این مرجع اعلام شد و از آقای مدعی دعوت کردند و اظهارات ایشان با دقت کامل توسط یکی از معاونان دادستان کل کشور شنیده شده و این موضوع در حال رسیدگی است.
وی ادامه داد: ادعای این فرد چون نیاز به استعلام از مبادی ذیربط وجود دارد بعد از بررسیها بنا به نظر دادستان کل کشور اقدامات بعدی انجام خواهد شد.
ستایشی تصریح کرد: طرح هر حرف و نظر باید با دقت بیان شود زیرا با بیان خود امنیت و فکر مردم را برهم نزنیم.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی براینکه پیش از این مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه برای توقیف لحظهای حساب محکومان در تلاش بود، آیا این مهم میسر شده است، گفت: این سامانه در مقطع گذراندن مرحله آزمایشی است و پس از بررسی و آزمایش و اطمینان مراجع ذی مدخل نهایی میشود.
وی ادامه داد: سامانه توقیف لحظهای حساب محکومان پاسخی به چالش اموال منقول و غیرمنقول محکومان است تا در لحظه این اموال شناسایی شود تا چالش احکام ناقص یا فرآیندهای طولانی شناسایی یا اجرای احکام با فعالیت این سامانه اصلاح شود که در پی آن رضایتمندی مردم حاصل خواهد شد.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره حمایت قوه قضاییه و قانون از آمران به معروف و ناهیان از منکر، افزود: بر اساس قانون مصوب ۲۳ فروردین ۹۴ مجلس شورای اسلامی مبنی بر حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، قوه قضاییه طبق قانون خود را موظف به اجرای قوانین در این خصوص میداند البته مقرراتی که به صورت مستقیم و غیرمستقیم با قوه قضاییه ارتباط دارد.
وی گفت: در ماده ۷ قانون مزبور اعلام کرده که مجازات اشخاصی که اعمال مجرمانه نسبت به آمر به معروف کنند، قابلیت تخفیف و تعلیق ندارند و صدور حکم آنان نیز قابل تعویق نیست. این سلسله عناوین در قانون مجازات اسلامی به عنوان تاسیسات جدید میدرخشد. در ماده ۹ این قانون آمده است که اشخاص حقیقی و حقوقی حق ندارند در مقابل اجرای امر به معروف و نهی از منکر مانعی ایجاد کنند.
سخنگوی دستگاه قضا تاکید کرد: ایجاد هرگونه مانع و مزاحمت که به موجب قانون جرم شناخته شده باشد، علاوه بر مجازات در نظر گرفته شده موجب محکومیت به حبس تعزیری و جزای نقدی میشود.
وی ادامه داد: بر اساس ماده ۱۱ آن، قوه قضاییه مکلف است به منظور تسریع در رسیدگی به پروندههای این موضوع، شعب ویژه تشکیل دهد و طبق تبصرهای در همین ماده قانونی، آمران و ناهیان از منکر مورد حمیات قوه قضاییه هستند.
ستایشی یادآور شد: در تهران ناحیه ۳۸ دادسرای تهران ویژه رسیدگی به جرایم اخلاقی به این مهم پرداخته و کسانی که به افراد مورد هدف تعرضی داشته باشند در چهارچوب قانون مطابق موازین قانونی در صورت احراز جرم با آنها برخورد میشود و هیچ تخفیف و امتیازی به آنها داده نمیشود.
ستایشی گفت: با سرعت و دقت به این موضوع رسیدگی میشود تلاش ما باید این باشد هر کار و ادعایی که میخواهیم بکنیم دقت و توجه کنیم که با بیان خود امنیت و فکر مردم را مختل نکنیم مطمئن باشید دستگاه قضایی با دقت به این موضوع خواهد پرداخت.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره پرونده کثیرالشاکی ساپرا خودرو ایرانیان گفت: این پرونده یکصد شاکی دارد، در اینباره نقل قول هایی در جامعه مطرح میشود که منجر به تشویش میشود. در این پرونده پنج نفر احضار و بازداشت شدند که اتهام چهار نفر فروش مال غیر و کلاهبرداری است.
وی ادامه داد: برای این افراد وثیقه صادر شده اما نمیتوانند وثیقه را تامین کنند و به همین دلیل این افراد بازداشت هستند.
ستایشی اضافه کرد: اتهام نفر پنجم قاچاق کالا و ارز است که به علت عجز تودیع وثیقه وی در بازداشت است و پرونده این افراد با صدور کیفرخواست به دادگاه صالح ارجاع شده است.
توضیح سخنگوی قوه قضاییه درباره حکم مدیران اسبق بانک مرکزی سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره اینکه میزان جریمه مدیران اسبق بانک مرکزی چه مقدار است و اگر نتوانند این میزان جریمه را پرداخت کنند چه اتفاقی رخ میدهد، گفت: این افراد به اتهام مشارکت در قاچاق کالا و ارز، محکومیت به جزای نقدی حاصل کردهاند که میزان آن ۲ برابر معادل ریالی آنها در زمان وقوع تخلف است.
ستایشی ادامه داد: اینکه سرانجام کار چیست؟ قانونگذار در اصول دادرسی و اجرای احکام قطعی این گونه بیان کرده است که چنانچه این افراد نتوانند محکومیت را پرداخت کنند و دادستان نتواند اموالی از این افراد به دست آورد به تبع برای تادیه حقوق دولت بازداشت خواهند شد.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره سابقهدار بودن ضاربان و قاتلان شهید الداغی و اصل بازدارنده بودن مجازات گفت: این موضوع در فضای رسانهای مطرح شده است و درست است.یکی از متهمانی که به قتل شهید همچنان زیر ۱۸ سال سن دارد و پیش از این در ۱۲ آذر ۱۴۰۰ در یک نزاع دسته جمعی شرکت داشته و منجر به قتل یک نفر شده است و این متهم همان زمان به عنوان یکی از متهمان در نزاع دسته جمعی در کانون اصلاح و تربیت با صدور قرار بازداشت موقت نگهداری میشود.
وی ادامه داد: بعد از آن به دلیل رسیدگی دقیق به پرونده بنا به تشخیص قاضی رسیدگی کننده با صدور قرار وثیقه از کانون اصلاح و تربیت آزاد میشود و آن پرونده همچنان در جریان رسیدگی است و هنوز منجر به صدور رأی نشده است؛ بنابراین حکمی برای او صادر نشده است که واجد بازدارندگی باشد یا نه پس قانون مجازات حبس در اینجا مصداق ندارد.
ستایشی درباره شرایط عمل خبیثانه این متهمان افزود: شهید بزرگوار ۴۳ ساله بوده است و وصف این فرد تحصیل کرده و غیور در تاریخ ماندگار خواهد شد. این شهید بزرگوار از یک دختری که با دو جوان زورگیر درگیر شده و از وی دفاع میکند و مزاحمان با چاقو بیرحمانه او را به شهادت میرسانند.
ستایشی اظهارداشت: در این زمینه پنج نفر دستگیر شدند و حسب مورد قرار بازداشت موقت و وثیقه برای این افراد صادر شده است.
وی مشارکت در قتل عمد، مشارکت در فراری دادن متهم ، مصرف مسکرات و اخلال در نظم عمومی را از جمله اتهام افراد دستگیر شده در این پرونده اعلام کرد و افزود: پرونده در شعبه دوم بازپرسی دادسرای سبزوار است و با قاطعیت و تمسک به قانون و شرع در اسرع وقت رسیدگی می شود.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره پرونده افسانه بایگان گفت: این پرونده اکنون در دادسرای ناحیه ۳۵ تهران در مرحله تحقیقات مقدماتی قرار دارد و پس از بررسی و رسیدگی حسب مورد اطلاع رسانی خواهد شد.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پیشنویس لایحه عفاف و حجاب گفت: پیشنویس لایحه عفاف و حجاب در معاونت حقوقی قوه قضاییه در ۹ ماده تهیه و به تایید ریاست قوه قضاییه رسید و پس از آن به دولت ارسال شده است.
وی ادامه داد: اکنون پیشنویس این لایحه در کمیسیون حقوقی و قضایی دولت در حال بررسی است و نظرات دستگاههای دخیل در این موضوع برای مطمح نظر قرار دادن لایحه به منظور کامل و جامع بودن مورد توجه قرار گرفته است.
سخنگوی قوه قضاییه اظهار امیدواری کرد که این لایحه در فرایند بررسی برای تصویب معطل نشود.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره دستگیری فردی در شهرداری تهران گفت: در همه دستگاهها ممکن است افرادی مرتکب جرم شوند اگر فردی مرتکب فعل یا ترک فعلی شده باشد قطعاً تحت تعقیب قرار میگیرد و در صورت احراز مجرمیت مستوجب مجازات خواهد بود.
وی تصریح کرد: جایی ارزشمند است که متولی دستگاه در کشف جرم کمک کند ضمن اینکه در قانون نیز نسبت به این موضوع تکلیف بر اهتمام از سوی مسئولان وجود داشته است.
ستایشی اظهارداشت: اینگونه پروندهها در دادسرای عمومی و انقلاب تهران ناحیه رسیدگی به جرایم کارکنان دولت با نظارت دادستان رسیدگی میشود و اطلاع رسانی خواهد شد.
وی اضافه کرد: وظیفه قوه قضاییه درست رسیدگی کردن است و نباید فضای کاذب بر فرایند رسیدگی غلبه کند و گرفتار هیاهو نشویم.
ستایشی درباره اتهام این فرد گفت: ممکن است اتهام وی رشا و ارتشا باشد البته باید بررسی کنم و بعد اعلام خواهم کرد.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت رفع تصرف از اراضی ملی و طبیعی گفت: در ۱۲ سال گذشته ۵۴۴ هزار و ۷۵ هکتار از اراضی ملی و دولتی تخریب و تصرف شده است که از این میزان ۲۷۰ هزار و ۹۹۵ هکتار در فرایند رسیدگی قضایی منتهی به صدور رأی خلع ید شده است.
ستایشی افزود: ۱۸۳ هزار و ۲۰۴ هکتار نیز رفع تصرف شده است. دعوای خلع ید با دعوای رفع تصرف تفاوت دارد. دعوای تصرف شامل تصرف عدوانی و ممانعت از حق و متعارف است و جمع کل اراضی خلع ید و رفع تصرف شده به میزان ۴۵۴ هزار و ۱۹۹ هکتار است.
وی اضافه کرد: بر اساس گزارش سازمان ثبت اسناد و املاک کشور کل اراضی کشاورزی ۱۶ میلیون ۹۹۷ هزار هکتار است و از این میزان تا پایان سال قبل ۶ میلیون ۲۶۷ هزار و معادل ۳۶ و نیم درصد حدنگاری شده است همچنین از کل اراضی ملی و دولتی که ۱۳۶ میلیون و ۹۵۲ هزار هکتار است ۱۳۵ میلیون ۸۸ هزار و ۹۹۳ هکتار حدنگاری شده و سند آن صادر شده است.
ستایشی افزود: میزان باقیمانده اراضی ملی و دولتی به دلیل پروندههایی که در مراجع قضایی است و به دلیل حدود اختلافاتی که وجود دارد، بعد از رسیدگی قضایی اعلام و سند حدنگاری نیز برای آنها صادر میشود.
وی اظهارداشت: شورای عالی پیشگیری که اخیرا نیز جلسه داشتند، رئیس قوه قضاییه و معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه منظم پیگیر جلوگیری از وقوع جرم هستند و کار دستگاههای مرتبط در این باره نیز پیگیری میشود.
وی افزود: در زمینه اراضی چند اقدام میتوان انجام داد، یکی رفع تصرف اراضی است و دیگری جلوگیری از رفع تصرف مجدد است. سال گذشته با اقدامات دستگاه قضایی از تصرف و تغییر کاربری ۶۸ هزار هکتار اراضی ممانعت به عمل آمده است و اقدام بزرگ در این راستا صورت گرفته است و رفع تصرفات بادقت در حال پیگیری است و ادامه و پرشتاب بودن را مدنظر داریم.
سخنگوی دستگاه قضا گفت: قوه قضاییه و سازمان ثبت با اهتمام جدی نسبت به سنددار و شناسنامه دار کردن اراضی اقدام کردند و آمار را در پایان کار ارائه میکنیم. اقدامات ما در این راستا سریع و زیربنایی و جهادی بوده است. دستگاههای مربوطه نیز با جدیت وارد شوند و ما مطالبه گر امور در این زمینه را پیگیری میکنیم و اکنون ۹۹ درصد اراضی ملی و دولتی تاکنون حدنگار شده است.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره میزان مجازات عدم رعایت حجاب اظهارداشت: قانون در نظام مقدس جمهوری اسلامی فصلالخطاب است و وقتی قانون وجود دارد نباید به دنبال تفاسیر دیگر برویم و دستگاه قضایی برای اعمال قانون برای آحاد جامعه اقدام میکند.
وی تاکید کرد: قانون برای همه افراد جامعه یکسان است و مسئولیت هرکس در برابر عملی است که انجام میدهد و به طبع از افراد شاخص انتظار میرود که بیشتر به قانون متمسک شوند.
ستایشی افزود: ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی، ماده ۵۰۰، مواد ۴۵ و ۴۶ قانون آیین دادرسی کیفری و مقررات ماده ۲۳ مجازات اسلامی را داریم.
وی اظهار امیدواری کرد با لایحه عفاف و حجاب که در حال بررسی است کار را در راستای قانون درست انجام دهیم.
ستایشی تصریح کرد: مردم ما متشرع و قانونمند هستند و امیدواریم به زودی مشکلاتی که در این راستا داریم حل شود.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوال دیگری در این باره مبنی براینکه آیا عدم رعایت حجاب مجازات حبس دارد، گفت: مجازات جزای نقدی است البته اگر عناوین اتهامی دیگری هم مطرح باشد مجازات تکمیلی نیز درنظر گرفته میشود.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده حادثه اتوبوس خبرنگاران محیط زیست در نقده گفت: کیفرخواست این پرونده که ۲۶ نفر شاکی داشت، صادر شده است و برای متهمانی که در حوزه اداره کل حفاظت از محیط زیست آذربایجان غربی بودند و سه متهم حقیقی دیگر به اتهام قتل غیر عمدی بر اثر بیاحتیاطی در رانندگی و ایراد صدمه بدنی غیرعمدی بر اثر تصادف رانندگی و مشارکت یا تسبیب در قتل غیر عمدی متوفیان، کیفرخواست صادر شده است.
ستایشی اظهارداشت: در مورد شکایت از محیط زیست آذربایجان غربی قرار جلب دادرسی صادر شده همچنین برای مشارکت اداره حفاظت محیط زیست ارومیه و مشارکت مدیرکل سابق و مشارکت با راننده در تسبیب قتل غیرعمدی متوفیان به منظور تامین قرار مناسب به دادگاه ارجاع شده است.
وی اضافه کرد: برای مسئولان احیای دریاچه ارومیه باتوجه به عدم احراز ارکان بزه انتسابی قرار منع تعقیب صادر شده و البته ظرف ۱۰ روز پس از ابلاغ قابل اعتراض است.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره اینکه بنابه تاکید رئیس قوه قضاییه مبنی بر حفظ امنیت روانی جامعه، قوه قضاییه در این زمینه چه برنامههایی دارد، گفت: موضوع امنیت روانی یکی از مصادیق حقوق عامه است و قوه قضاییه تکلیف دارد که این مهم را مورد توجه قرار دهد و با تمسک به موازین قانونی از این مهم صیانت کند.
وی یادآور شد: در بیانات سال گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با مسئولان عالی قوه قضاییه این موضوع مورد تاکید قرار گرفت و در قوه قضاییه علاوه بر معاونت حقوق عامه دادستان کل کشور، قرارگاه پیگیری و اجرای منویات رهبر معظم انقلاب و مطالبات ایشان از قوه قضاییه راه اندازی شد و این مورد همچون سایر موارد تا رسیدن به حد مطلوب با جدیت پیگیری میشود.
ستایشی اضافه کرد: قرارگاه پیگیری فرامین رهبر معظم انقلاب تحت مدیریت معاون اول قوه قضاییه است و معاون راهبردی قوه قضاییه دبیر این قرارگاه را برعهده دارد و همکاران با جدیت بر اساس تاکیدهای موکد ریاست قوه قضاییه به این موضوع پرداختند و پیگیری میکنند.
وی افزود: از جمله مصادیق جدی صیانت از امنیت روانی مردم، تلاش قوه قضاییه برای جلوگیری از مشوش سازی اذهان عمومی توسط صاحبان تریبون با استفاده از شایعات دروغ وکذب، هراس افکنی به واسطه آن در اذهان جامعه بدون ارائه مستند و نشر آن در جامعه است قوه قضاییه به این قضیه ورود پیدا کرده و ریاست قوه قضاییه در بیشتر بیانات و رهنمودهایی که داشتند بر این مورد تاکید کردند که هر کس ادعایی دارد باید مستند و مستدل باشد.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: بر اساس تاکید ریاست قوه قضاییه، دادستانهای سراسر کشور از مدتها پیش موظف شدند در حیطه ماموریت خود با مخلان امنیت روانی مردم برخورد کنند و مستندات ادعاها و اظهار نظرات منتشر شده از ناحیه آنها را در فضای عمومی مطالبه کنند.
ستایشی گفت: همانگونه که رئیس قوه قضاییه در جلسات متعدد مسئولان عالی قوه قضاییه از جمله جلسه هفته گذشته و جلسه روز گذشته مطرح و تاکید موکد کردند، باید برخورد سریع و قاطع با تمامی عوامل برهم زننده امنیت فیزیکی و روانی مردم صورت گیرد به طوری که در موارد اعم از قتل و جرح افراد، مزاحمت برای نوامیس، هنجار شکنی و هتاکی با هدف مقابله با ارزشها و انتشار اکاذیب و جعلیات و شایعات با هدف تخریب امنیت روانی مردم، مشوش و منحرف کردن اذهان آنها مسئولان قضایی به صورت ویژه باید عمل کنندو پروندههایی که در این رابطه یا سایر مواردی که مرتبط است تشکیل میشود در ردیف سایر پروندهها مورد رسیدگی قرار ندهند.
سخنگوی قوه قضاییه اظهارداشت: رئیس قوه قضاییه اعلام کرد در قوانین و مقررات قید شده باید برخی پروندهها به صورت ویژه و خارج از نوبت مورد رسیدگی قرار گیرد زیرا در پروندههای ناظر بر تهدید امنیت مردم چناچه رسیدگیها با تأخیر همراه باشد آثار و بازدارندگی مناسب و مقتضی را نخواهد داشت.
وی تاکید کرد: فاصله رسیدگی، دادرسی، صدور رأی و اعمال مجازات باید نزدیک و موجب بازدارندگی باشد و بتواند از موارد مشابه پیشگیری کند اما حوزه معاونت راهبردی و قرارگاه اجرای منویات مقام معظم رهبری در قوه قضاییه در رابطه با برخورد با برهم زنندگان امنیت روانی مردم برنامههای اجرایی اعم از رصد و نظارت مستمر بر بحث فضای مجازی است که مشکلات را در این زمینه ایجاد میکند دوم تشکیل کارگروه متناظر امنیت روانی به منظور اجرای مصوبات کمیته و رصد اقدامات مرتبط با فضای مجازی در استانها است، ثبت اطلاعات به روز پروندههای مرتبط با فضای مجازی در سامانه مدیریت پروندههای قضایی، تعیین شعبه ویژه به منظور رسیدگی به گزارشهای بازرسی کل کشور در حوزه عدم انجام وظایف متولیان و دستگاههای اجرایی مربوط به فضای مجازی این موارد مصداقهای کوچکی از این قضیه بوده و شاخصها تبیین شده است بنابراین با قوت و قاطعیت برای صیانت از امنیت روانی مردم قدم برمیداریم.
سخنگوی دستگاه قضا درباره اقدام دستگاه قضا در زمینه تسهیلاتی که بدون ضابطه پرداخت شده است، گفت: طبق برنامه ریزی که صورت گرفته و نیز براساس تاکیدهای رئیس قوه قضاییه، مسئله مقابله با ریشههای پدید آورنده فساد در حوزه اقتصادی مورد توجه ویژه در دستگاه قضایی قرار دارد و با رویکرد پیشگیرانه و علاج گر به ویژه در خصوص بانکها در صدد هستیم با ریشههای معضلات اقتصادی به جای اینکه تنها به سراغ مشتریان تسهیلات بانکی و نحوه هزینه کردها برویم و سایر رویههایی که در این فرایند قرار دارد، میرویم و تمرکز بیشتری در این زمینه انجام میدهیم.
وی ادامه داد: این موضوع جزو حقوق عامه و مورد مطالبه مردم و در شمول وظایف قانونی قوه قضاییه است. سازمان بازرسی کل کشور نیز در این قضیه فعال میشود و اقداماتی در این سازمان در حال انجام است و آنچه
مورد انحراف تسهیلات از تولید به سمت بازارهای سوداگرانه میرود اینها اگر خدایی نکرده در بحث بنگاهداری موسسات ذیمدخل باشد سازمان بازرسی هشدارهای لازم را میدهد و قطعا اقدامات لازم را انجام خواهد داد.
ستایشی افزود: آنچه در مورد بانکها با آن مواجه هستیم، رشد اضافه برداشت بانکها و موسسات مالی و اعتباری از حساب خودشان است. به نظر میرسد این اقدام یکی از عوامل اصلی رشد پایه پولی به حساب میآید. امیدواریم با همکاریهایی که صورت میگیرد بتوانیم رشد پایه پولی و کنترل تورم را شاهد باشیم.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد